Ενημέρωση


ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 2014 Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Ο ετήσιος χορός της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/02/2014 και ώρα 09:00 μμ στο κέντρο διασκέδασης "ΜΠΑΜΠΗΣ". Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εγγυάται κέφι, διασκέδαση, χορό και τραγουδούν οι: Λένα Αλκαίου-Νάντια Καραγιάννη καθώς και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες!

Για προσκλήσεις καλέστε στο γραφείο της Ένωσης: 210 6831286

Κέντρο διασκέδασης "ΜΠΑΜΠΗΣ"
Όθωνος 26, Κηφισιά-τηλ:213 0233360


Χρόνια πολλά από την Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων και Συναφών Αττικής Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΠΑ Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...
Χρόνια πολλά από την Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων και Συναφών Αττικής Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Δελτία τύπου Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε-Π.Ο.Ε.Σ.Ε Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Φ.Π.Α

icon Κατεβάστε το αρχείο (183.50 KB)Σύσκεψη Τρίτη 14/5/2013-Προετοιμασία ενόψει τουριστικής περιόδου

icon Κατεβάστε το αρχείο (184.00 KB) ιΡυθμίσεις οφειλών ΟΑΕΕ

icon Κατεβάστε το αρχείο (80.50 KB)


Γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ


To ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, στα πλαίσια της ενημέρωσης και της διευκόλυνσης πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που είναι τόσο απαραίτητα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκύρια, δημιούργησε μια γραμμή πληροφόρησης σχετικά με το νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και συγκεκριμένα στο 210-8837188 (κκ. Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης και Ηλίας Γεωργόπουλος).
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι υφιστάμενες, νεοϊδρυθείσες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών στους τομείς της μεταποίησης, χονδρικού εμπορίου, τουρισμού και υπηρεσιών.
Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση από 40% έως 60% επιχειρηματικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού από 20.000¤ έως 300.000¤ ανάλογα με την περιοχή και τον τομέα δραστηριοποίησης της επιχείρησης. Οι κατηγορίες δαπανών που επιδοτούνται ενδεικτικά δύναται να αφορούν κτίρια/εγκαταστάσεις, μηχανήματα/εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα (επαγγελματικής χρήσης), δαπάνες προβολής/προώθησης, πιστοποιήσεις συστημάτων ποιότητας κ.α.
Η υποβολή των προτάσεων θα είναι δυνατή από 25/02/2013 έως 25/04/2013.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς πρέπει αρχικώς να ελέγξουν αν ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν δηλώσει στην εφορία είναι επιλέξιμος καθώς εξαιρούνται κάποιες κατηγορίες επιχειρήσεων και κλάδοι δραστηριότητας όπως του λιανικού εμπορίου, της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και της εστίασης.Αυξήσεις ηλεκτρικής ενέργειας

icon Κατεβάστε το αρχείο (464.50 KB)


ΠΡΟΣΟΧΗ Αντικατάσταση ΑΔ 14 με ΔΙΕΠΠΥ

icon Κατεβάστε το αρχείο (247.00 KB)


Ανοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

icon Κατεβάστε το αρχείο.pdf (91.03 KB)


Σχετικά με τα γεγονότα της Ύδρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΒΕΕ    Αθήνα,20 Αυγούστου 2012

Με αφορμή τα δυσάρεστα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Ύδρα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων των επιχειρηματιών, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων η έκδοση παραστατικού για οποιαδήποτε συναλλαγή.

2) Είναι επίσης αυτονόητο ότι δεν πρέπει να υπάρχει άρνηση αποδοχής κάθε νόμιμου ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση της νομοθεσίας από κανέναν και κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Θα πρέπει επίσης – επΆ ευκαιρία και χωρίς συμψηφιστική λογική – να επισημανθεί ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιληφθεί και η κυβέρνηση ότι απαιτούνται αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, ιδιαίτερα κάτω από τις άκρως αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Το ισχύον φορολογικό σύστημα πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα, δυσανάλογα, τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. 

Στο υπόμνημα για τη φορολογία που κατέθεσε η ΓΣΕΒΕΕ στον Υφυπουργό Οικονομικών πριν από 10 ημέρες, το οποίο είναι και αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Συνομοσπονδίας (www.gsevee.gr), προτείνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

· Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να αποβλέπει στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ώστε να δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις για σημαντική ελάφρυνση των φορολογικών βαρών. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης πρέπει να έχει ταυτόχρονα δυο κατευθύνσεις: και προς τα μεσαία εισοδήματα, αλλά και κυρίως προς τα μεγάλα τα οποία “εξαφανίζονται” και με νομότυπες διαδικασίες.

· Απαραίτητη για την τόνωση της ζήτησης που φέρνει και επενδύσεις αλλά αλλάζει και την ψυχολογία στην αγορά - που παράγει και οικονομικά αποτελέσματα - είναι η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ. Οι συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ ανατρέπουν τις όποιες προσπάθειες, αλλά και τις προβλέψεις του Υπουργείου για αύξηση εσόδων. Ναρκοθετούν δε και την προσπάθεια για μια άλλη φορολογική “συμπεριφορά”. Εκτός από το πλήγμα που υφίσταται η καταναλωτική ζήτηση και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης, δεν πρέπει να αγνοηθεί και το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος από τις αυξήσεις ΦΠΑ δεν έχει περάσει στα προϊόντα δημιουργώντας επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις σε μεγάλες κατηγορίες επιχειρήσεων οδηγώντας τις στα όρια της επιβίωσης. Αναιρούνται έτσι και οι όποιες επιδιώξεις για μειώσεις τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες.

· Επαναφορά του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση. Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 156% (από 9% στο 23%) μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια στην εστίαση (125.000 επιχειρήσεις) έχει επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα με χιλιάδες λουκέτα και πολλαπλάσια απώλεια θέσεων εργασίας. Πλήττονται δε ιδιαίτερα από αυτή την επιλογή οι νέοι που αναζητούν στις επιχειρήσεις εστίασης την πρώτη τους είσοδο στην αγορά εργασίας.

· Απαιτείται εξορθολογισμός των ποινών και προστίμων. Είναι πλέον σαφές ότι η προσπάθεια επίτευξης φορολογικής συμμόρφωσης και αύξησης των εσόδων μέσω της αυστηροποίησης των ποινών έχει αποτύχει. Οι ποινές και τα πρόστιμα δεν μπορεί να υπερβαίνουν τη δυνατότητα για πληρωμή. Η παραβατικότητα μειώνεται όταν υπάρχει πεποίθηση ότι οι πιθανότητες ελέγχου και διασταυρώσεων είναι ισχυρές και όχι λόγω των μεγάλων προστίμων τα οποία υπερβαίνουν ακόμα και αυτή τη δυνατότητα εξόφλησης.

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας είναι υποχρέωση όλων μας, ανεξάρτητα από τις αντιθέσεις, επιδιώξεις και προσπάθειες για αλλαγή «κακών» νομοθετικών παρεμβάσεων.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                    ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣΑμεση μείωση Φ.Π.Α στην εστίαση

icon Κατεβάστε το αρχείο (467.00 KB)


Διαδικασία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών

icon Κατεβάστε το αρχείο (77.00 KB)


Νεοεκλεγέν Δ.Σ ΠΟΕΣΕ

icon Κατεβάστε το αρχείο (189.00 KB)Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

icon Κατεβάστε το αρχείο (182.50 KB)Καταναλωτική πρακτική

icon Κατεβάστε το αρχείο (465.00 KB)Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ- Ιανουάριος 2012 -Εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις

icon Κατεβάστε το αρχείο (1.50 MB)Κατάργηση Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

icon Κατεβάστε το αρχείο (465.50 KB)Νέα μέτρα-κινητοποιήσεις

icon Κατεβάστε το αρχείο (464.50 KB)Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για τις καταστροφές επιχειρήσεων από τα χθεσινά επεισόδια

icon Κατεβάστε το αρχείο (462.00 KB)Κάλεσμα συμμετοχής στις διαδηλώσεις

icon Κατεβάστε το αρχείο (463.00 KB)Εξαμηνιαία έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ : Μισθολογικό – Μη μισθολογικό κόστος

icon Κατεβάστε το αρχείο (1.54 MB)Βασικές προτάσεις ΓΣΕΒΕΕ κατά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων 25-1-2012

icon Κατεβάστε το αρχείο (896.50 KBΜέτρα είσπραξης οφειλών

icon Κατεβάστε το αρχείο (86.00 KB)


18/01/2012

icon Κατεβάστε το αρχείο (472.00 KB


Κατάργηση Κ.Β.Σ

icon Κατεβάστε το αρχείο (82.00 KB)


Αύξηση Φ.Π.Α σε 23%-ΠΟΕΣΕ

icon Κατεβάστε το αρχείο (238.00 KB)


Αύξηση Φ.Π.Α από 13% σε 23%

icon Κατεβάστε το αρχείο (85.50 KB)


Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ-"ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ"

icon Κατεβάστε το αρχείο (548.00 KB)


Διαβάστε περισσότερα...
    1 2 3 4 5    


Αποτελέσματα 1 - 9 από 44
H Εφημερίδα Μας