Ενημέρωση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΘΕΜΑ: Απενεργοποίηση ΑΦΜ σε περίπτωση φοροδιαφυγής Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Αυστηρές διατάξεις που θα οδηγούν σε απενεργοποίησηΑΦΜ για όσους φοροδιαφεύγουν ή έχουν υποβάλλει ψευδή στοιχεία για την απόκτησή του, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Σε αυτόματη απενεργοποίηση του ΑΦΜ ή σε αναστολή της χρήσης του θα προχωρά η Εφορία για τους φορολογούμενους που διαπράττουν φοροδιαφυγή ή έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για την απόκτηση του ΑΦΜ.

- Φυσικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ έχει ανασταλεί και θέλουν να προχωρήσουν σε νέα έναρξη εργασιών ως υποκείμενο στον ΦΠΑ υποωβάλλοντας  δήλωση μεταβολών για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών θα πρέπει να καταθέσουν εγγύηση ανάλογα με το ύψος της φοροδιαφυγής η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 15.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα που υπόκεινται στον ΦΠΑ και υποβάλλουν δήλωση μεταβολών για τη διενέργεια ενδοτόκων συναλλαγών στο φορολογικό μητρώο.

- Η Φορολογική Διοίκηση έχει τη δυνατότητα και χωρίς την υποβολή δήλωσης εγγραφής να αποδίδει ΑΦΜ σε φορολογούμενο ή σε πρόσωπο που δεν τυγχάνει φορολογούμενος εφόσον έχει στη διάθεσή της σε περίπτωση φυσικού προσώπου τα προσωπικά στοιχεία του και σε περίπτωση νομικού προσώπου ή νομικής είσπραξης απαιτήσεις κατά αυτού ή να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών της ημεδαπής.

- Η Εφορία μπορεί να απαιτήσει εγγύηση από οποιαδήποτε επιχείρηση υποβάλλει δήλωση εγγραφής στο φορολογικό μητρώο, εάν μέτοχος ή εταίρος του νομικού προσώπου που υποβάλλει τη δήλωση υπήρξε κατά τα τελευταία 5 έτη πριν από την υποβολή της μέλος του Δ.Σ. ή νομικός εκπρόσωπος άλλου νομικού προσώπου ή συνδεδεμένο πρόσωπο με άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που πτώχευσαν ή κατέστησαν αφερέγγυα και η πτώχευση ή αφερεγγυότητα είχε ως αποτέλεσμα τη μη είσπραξη ή διακινδύνευση είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών τουλάχιστον 15.000 ευρώ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕΕΣΑ - ΓΣΕΒΕΕ Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΣΑ κος Ιωάννης Δαβερώνης, συναντήθηκε σε ιδιαίτερα οικείο κλίμα, με τον Πρόεδρο της ΓΕΣΒΕΕ κο Γεώργιο Καββαθά και τον Γεν. Γραμματέα κο Γεώργιο Κουράση και μεταξύ άλλων συζήτησαν εκτενέστερα για τα προβλήματα του κλάδου και προτάθηκαν άμεσα κάποιες θετικές εξελίξεις, για την αντιμετώπισή τους!
ΈΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
"Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη τη Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της" δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος κα Ιωάννα Κριεκούκη, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Μάλιστα νωρίτερα γείτονες έσωσαν την ίδια της τη μητέρα.
Δραματική έκκληση απήυθυνε η δήμαρχος της Μάνδρας Αττικής, για την άμεση αποστολή ιατρικού προσωπικού κι επιπλέον αστυνομικών στις πληγείσες περιοχές.
Ο Πρόεδρος της εεεσα κος Ιωάννης Δαβερώνης και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, εκφράζουν τη λύπη του και τη συμπαράστασή τους καλώντας όσους μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέροντας είδη ρουχισμού, τρόφιμα και όποια άλλα είδη πρώτης ανάγκης, να απευθυνθούν στο δημαρχείο της Μάνδρας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2132014900.
ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 2014 Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Ο ετήσιος χορός της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/02/2014 και ώρα 09:00 μμ στο κέντρο διασκέδασης "ΜΠΑΜΠΗΣ". Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εγγυάται κέφι, διασκέδαση, χορό και τραγουδούν οι: Λένα Αλκαίου-Νάντια Καραγιάννη καθώς και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες!

Για προσκλήσεις καλέστε στο γραφείο της Ένωσης: 210 6831286

Κέντρο διασκέδασης "ΜΠΑΜΠΗΣ"
Όθωνος 26, Κηφισιά-τηλ:213 0233360


Χρόνια πολλά από την Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων και Συναφών Αττικής Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

    1 2 3 4 5 6    


Αποτελέσματα 1 - 9 από 47
H Εφημερίδα Μας